Nyheter
Brinks gurka på nätet

Kolla in vårt sortiment under flikarna Produkter och ExpoFrån frö till färdig produkt

Genom lokalt odlad råvara av högsta kvalitet tillsammans med vår yrkestradition kan vi erbjuda gurkinläggningar av unik smak och kvalitet. Vi kvalitetskontrollerar hela kedjan, från frö till färdig produkt.Tips
Drinktilltugg

Hoppa över chipsen och skär upp färskgurka i stavar. Perfekt som tilltugg till en kall öl.


Produktion1

Odling

Gurkorna är i huvudsak lokalt odlade här i Östergötland, och till stor del i egna växthus. Som krydda används krondill från vår egen odling. Odlingarna är IP-certifierade, ett kvitto på att vi följer de normer som är uppsatta för odling i Sverige.
Produktion2

Inläggning

I vår gurkfabrik på Brinks gård i Östergötland, läggs gurkorna in i lag direkt efter skörd. Vi använder HACCP för livsmedelssäkerhet och vi har full spårbarhet på våra produkter. HACCP är ett verktyg för att skapa produktsäkerhet genom att syna hela processen och förebygga risker, för att säkerställa att våra konsumenter ska kunna lita på våra produkter. HACCP, spårbarhet, disk och hygien och mycket annat styrs via vårt framtagna egenkontrollprogram. Detta program synas och godkäns av Statens Livsmedelsverk.
Produktion3

Distribution

Produkterna distribueras direkt ut till din butik med kylbilar, till största delen i egen regi, alternativt med av oss utvalda distributörer. Vi levererar bland annat till de stora livsmedelskedjorna ICA, Coop, Axfood och Bergendahls.
Produktion4

Exponering i butik

För att exponera gurkorna på ett bra sätt i butik specialtillverkar vi exponeringsutrustning i egen regi. Vi har tagit fram en hel serie med exponeringsutrustning som täcker behovet från små butiker till stormarknader. Klicka på länken "Expo" ovan för att se vårt utbud.